luni, 3 decembrie 2007

Televiziunea prezidenţială NIT organizează provocări

(Comunicat de presă Ambasada Romaniei la Chisinau)

Ambasada României în Republica Moldova a luat act cu preocupare şi consternare de solicitarea postului de televiziune NIT TV prin care Misiunii României la Chişinău i se adresează o serie de întrebări speculative, ostentative şi provocatoare, potrivit unor interese şi raţiuni care nu au nimic în comun cu dorinţa părţii române de a dezvolta în cel mai înalt grad relaţiile cu Republica Moldova. În ceea ce priveste problema informării opiniei publice, în contextul campaniei de presă negative la adresa României pe care o susţine NIT TV, postul respectiv de televiziune are posibilitatea să exercite această funcţiune în conformitate cu legislaţia internă a Republicii Moldova, care prevede subiecţii ce pot fi �interpelaţi�, dar nu implică nicio obligaţie din partea Ambasadei României.

Subliniem surprinderea în legătură cu formulările şi limbajul agresive folosite în solicitarea NIT TV, care sunt caracteristice unor rechizitorii, şi mai puţin unei adresări oficiale şi protocolare în atenţia unei ambasade a unui stat membru al Uniunii Europene.

Solicitarea NIT TV contravine în mod flagrant normelor, regulilor şi codului de maniere care guvernează relaţiile dintre o instituţie de presă şi o misiune diplomatica. În acest sens, Ambasada României la Chişinău îşi exprimă preocuparea asupra gestului înregistrării audio şi video a momentului depunerii cererii de interviu, situaţie care depăşeşte şi încalcă în mod evident cadrul Convenţiei de la Viena privind statutul misiunilor diplomatice şi consulare, potrivit căreia acestea trebuie să-şi desfăşoare activitatea în statul de reşedinţă în afara oricăror presiuni.

Ne rezervăm dreptul de a ignora orice alte solicitări din partea NIT TV sau a oricăror altor instituţii media autohtone care sunt angajate în atacarea şi denigrarea constantă a României, autorităţilor române şi Ambasadei României la Chişinău.

Ambasada României

în Republica Moldova


Sursa: Timpul.md

2 comentarii:

Anonim spunea...

sper ca atunci cand va pleca Vorona de la putere, sa-si ia subsuoara si televiziunea sa de doi bani, care ne e sila sa privim acele fete cu masti de ingeri. Doar stie sa-i slaveasca pe comunisti de parca lumea n-ar sti cine sunt ei, si ce fapte fac, pe ceilalti inclusiv pe D. CHirtoaca ii ponegresc pe la noutatile lor si pe la emisiuni rusofone,
La revedere cu voi obositilor

Anonim spunea...

NIT-ul este cel mai corupt post din moldova care sede sub Volodia. Ma uit si ma intreb unde le este PATRIOTISMUL jurnalistilor, chiar toti sunt de doi bani si Voronin le plateste salariul? Mie interesant ce vor face cind va cadea regimul comunist.Cun se vor simti ei.Stirile lor sunt numai despre Voronin care nu sunt deloc obiective iar daca apare alceva sunt povesti invevtate.