joi, 20 decembrie 2007

Pro TV Chisinau: Declaratiile presedintelui Vladimir Voronin privind simbolurile de stat au starnit critici dure din partea deputatilor din opozitie

Declaratiile presedintelui Vladimir Voronin privind simbolurile de stat au starnit critici dure din partea deputatilor din opozitie.

Unii au cerut demiterea sefului statului, in timp ce altii au sugerat ca presedintele are nevoie de un control medical.
Comentarii


Declaratiile presedintelui Vladimir Voronin au starnit critici din partea opozitiei



Ministerul Educatiei afirma ca nu stie despre initiativa presedintelui de a inlocui limba romana in scolile din Balti cu cea moldoveneasca.

Acesta este raspunsul institutiei la interpelarea lui Vladimir Filat. Totodata, Ministerul precizeaza ca substituirea disciplinei tine de competenta Academiei de Stiinte.


Ministerul Educatiei nu stie nimic despre initiativa presedintelui



Un consilier din partea AMN a declarat astazi ca interdictia politiei de a instala bradul in centrul capitalei este o batjocura fata de primarul capitalei.

Totodata, Oleg Cernei a cerut Comisariatului General de politie sa prezinte un raport pe marginea banilor cheltuiti in acest an.


Alesii locali sunt suparati foc pe politia municipala



Noul sediu al consulatului Roman si-a deschis astazi usile pentru solicitantii de viza.






miercuri, 19 decembrie 2007

pro TV chisinau: Profesorii din Balti sunt impotriva introducerii limbii moldovenesti

Profesorii din Balti protesteaza impotriva intentiei autoritatilor comuniste de a schimba denumirea obiectului limba romana in limba moldoveneasca.

Lectorii de la Facultatea de Filologie din localitate i-au expediat sefului statului o scrisoare in care ii cer sa renunte la politica lingvistica denigratoare si sa respecte adevarul stiintific si istoric.

luni, 17 decembrie 2007

Pro TV Chisinau: Opozitia critica partidul de guvernamant pentru situatia de la Buteni

Opozitia critica partidul de guvernamant pentru situatia de la Buteni, in timp ce comunistii se abtin de la comentarii.

Liderii partidelor democratice declara ca in aceasta localitate trebuie anuntate alegeri noi, iar satenilor trebuie sa li se asigure dreptul de a-si alege primarul.
Comentarii |

Pro Tv Chisinau: Romania nu va raspunde similar la gestul Chisinaului

Romania nu va expulza, cel mai probabil, doi diplomati ca raspuns la masura luata saptamana aceasta de autoritatile moldovene.

Ministrul de Externe de la Bucuresti a declarat ca o decizie se va lua zilele urmatoare, dar a precizat ca exista o intelegere la nivelul autoritatilor de a nu raspunde similar la gestul Chisinaului.

Oficialul a mentionat ca regreta masura luata de Chisinau, cu atat mai mult cu cat sotia unuia dintre diplomatii romani expulzati este insarcinata in luna a opta si a avut la dispozitie doar 24 de ore pentru a parasi Moldova. In acelasi timp, Adrian Cioroianu a mai spus ca Bucurestiul intentioneaza sa suplimenteze numarul de burse pentru tinerii din Moldova si sa faciliteze conditiile de acces pe piata muncii din Romania.